Monday, September 19, 2011

maki'style

dari minit pertama gua dan kuncu kuncu dah start misi caci maki hamun.segala jenis mak bapak sumpah seranah gua dan team gua bagi.passing tak betul gua maki.bola kena kepala reff gua maki.tanduk bola macam bajet gol padahal jauh lagi pun gua maki.apa apa saja yang gua nampak tak kena di mata gua yang tak pakai kontek lens ni sume gua maki.


dah letih main maki maki gua order air bayar sendiri.kering tekak juga maki orang ni.Didi mintak gua belanja gua buat buat tak layan.tak nampak ke gua tengah serabut ni?beli la sendiri.pehh air tawar nak mati.tapi gua tak maki.maki rezki tak baik.gua pandang ke apis.mata tengok game tapi tangan update page.player kena tukar kena update.player tendang sipi sipi baham tiang kena update.player jatuh tesembam sepak kaki sendiri pun update.bukan main.admin katakan.biarkan.biar gua je yang rasa sakit hati menghayati permainan gampang macam ni.sangat bangang tak kena tempat.


80 minit game berlangsung.gua mula rasa bibir gua kebas.rasa macam tebal je.gua syak gua punya maki dah tukarkan proses kejadian air liur gua jadi racun.sampai pakcik depan gua sama naik hangin macam gua.bukan beliau sorang.semua yang ada di pihak scoreboard.bukan gua je yang nampak kebenaran depan mata.dan bukan sekali dua benda ni berlaku.


gua balik rumah dengan rasa sakit hati yang amat sangat.gua bukak astro layan Manchester lawan Chelsea.gua tengok gol smalling cun punya terjah jaring.pastu rooney tambah azab chelsea.lagi nani hensem kasi hantam sama itu the blue.gol fernando torbangang takyah kira dah.kalah tetap kalah.3-1.gua senyum je,tenang hati gua tengok game epl.cantik.menang dan cantik.


malam ni dua dua team merah gua menang.itu Red Warrior sama Man United.tapi mengenangkan team feveretest gua walaupun menang 4-0 dengan sarawak.tu pun gol pertama minit 81.gua masih terasa benci untuk tersenyum.main macam tahik!



yang penting alhamdulillah kena ada.












p/s : lu tak penah maki pemain bolasepak?hipokrit.penipu besar.







9 comments:

Waqheh said...

lu taknak tanya gua team barca feberet gua belasah bpa biji?

missgee said...

main macam tahik!

Ayat tak bulih blahhh :P

ORLANDO AHMAD said...

gua maki kat stadium je...maki ramai2 lagi puas dan tak nampak mcm orang gile keh3

Pistachio said...

gua maki referee? time tgk world cup je lah~ tuh pn makian suci gaya2 bonda mithali lg muslimah..

agagagaga!

piala 1mesia? haram gua tak support..

EPL? EPF gua tahu lah..

(>________<)

JelinaJoli said...

gua maki boifren gua beli jersi arsenal. gua taktau arsenal team cap ayam. gua pakai jersi gila punya riak. sekali kena bahan.

rasa nak maki depan2 plak!

karatz said...

waqheh-taknak..tak payah...gua tau dah bape ratus biji..gua dah kira satu2 sampai gua kena asma..bnyk siot!

misgee-bulih bah kalo ko!gua konpius mula2 nak guna tahi je.lastly tahik lagi umphh.

orlando-dalam stadium.sebenarnya orang yang tidak memaki itulah orang yang gila.

pis-bonda,gua taktau plak dalam dunia ni ada makian yang suci,mithali dan muslimah..lu maki ke lu mengaji?

jelina-lu gila ke arsenal team cap ayam?lu layan epl ke tidak ni?kesian boifren lu.tacing klu dia dengar.kalau lu nak tau arsenal adalah team cap kopi janda.tanya waqheh.beliau suka janda.bukan...kopi janda..

Waqheh said...

keh3...ya arsenal cap kopi janda jelina oiii...dan M.U cap kodomo lion..keh3..

karatz said...

cilakak..kodomo lion..biawak komodo lagi power gua rasa..

Waqheh said...

kah kah kah...