Saturday, July 9, 2011

hadiah gua buat anak cucu gua

mangsa gas pemedih mata,seorang pakcik namanya Baharuddin Ahmad meninggal dunia semasa perhimpunan BERSIH.-inna lillahi wainna ilaihi raajiu'uun..Al fatihah..

''bodo la orang ramai ramai cenggini,buat sesak jalan je.dah la kl memang dah sesak gila,nak balik rumah pun payah'' - karimahtun,pekerja swasta shift malam.

''saya bukan orang sini juga,saya sini datang ada satu orang kasi baju ini mera punya kasi tau suru saya jalan sama sama,saya tara tau apa apa.apa ni patriot?ini ramai ramai orang bikin apa ni?'' - husin moustopha, nepal.

''haiya,ini hali wa tutup kedai maa.manyak lugila.bukan lu gila.wa lugi lah.haiyaa..tarak untung hali hali ini macam wooo..eyh,itu saya punya anak sula latang loo.haiya,apa pasal lia latang pakai baju kuning aa..cong ceng cong ceng )(&*%%#.. - makcik sing kwai,tokey kedai jual makanan anjing.

''saya enggak tau apa apa mas.saya cuma mau beli barang dapur.kebetulan baju saya hari ini merah ada kuning pun ada.kebetulan juga merahnya bentuk bulat didada.kuningnya di tengah tengah dada.ganteng banget saya kan?seksi gitu.kikikiki.oh mas,tadi saya jumpa pak polisi.saya nggak di apa apa in.pak polisi bilang saya neutral.pak polisi minta no fon saya,katanya mau kenalan,suka amat..huhu''- agnes babika, pengurut spa.

gua dengar macam macam lagi.baca macam macam post.post merah gua baca post kuning pon gua baca.macam biasa gua compare.gua tak buat istikharah pun.gua compare pakai hotak singkat gua dan gua tapis dengan hati nurani kemanusiaan gua.perghhh,gua pun tak sangka dia punya jawapan.





p/s : oh pru,lu datang cepat cepat.gua tak sabar nak menangkan orang islam.bukan si kafir dan bukan si munafik.

4 comments:

Waqheh said...

gua pun dah lupa samada gua dah komen kat entri lu ni ke belum..keh keh keh...

karatz said...

hahahaha..belum..belum..

RepublicAku said...

sebenarnya tiada salah hendak sokong siapa pun ...hak masing2 kan...

mengamuk sakanlah masa PRU...pangkah mana yang menikam jiwa kalbu...


kalau nak buat cara "kereta kebal" tu ...mmg aku meyampah!

karatz said...

republic-benar,pru penentunya!