Friday, September 11, 2009

henset kena sesah,bukan orang lain.jiran kita juga

PERINGATAN


kawan kosmet ku baru kehilangan henset tersayangnya semalam.seorang gadis suci murni.tak penah pegang tangan lelaki bukan muhrim.tak penah dating kat taman bunga atau taman klcc.pakai baju lengan tak panjang tak sah.bercakap bila perlu sahaja.suka ketawa dan dengar orang buat lawak dan aku tak penah dengar sekalipun dia cakap bodoh kat orang.

beliau sebenarnya dari Midvalley.baru lepas shopping sakan.dan sedang menunggu komuter ke serdang dengan penuh senyuman.henset ade dalam poket suar jin dia.aku tak tau kat mana dia beli suar tu.tanya dia.sedang enak2 bergurau senda dengan rakan2nya,train datang.beliau berasak2 dengan rakan2 dan sekumpulan warga indonesia(konon marah dipanggil indon)yang muka spesis ala2 Duta S07(aku minat dia).biar sahaja mereka itu di gelar geng badut,mudah kau nak paham cerita selanjutnya.

yang herannya,geng badut itu tak naik pon train tersebut.cuma buat2 gaya macam berebut nak masuk train.konon berlagak sibuk dan kejar masa.selepas berebut2 naik tren kerana tidak mengikut peraturan beratur,dapat jugak kawan aku ni memboloskan diri dan duduk dengan tertib tanpa syak apa2.sebaik sahaja tren mulai tutup pintu beliau terdengar seorang pemuda menjerit ke arah geng badut tersebut sambil berteriak "woi,beg aku"dengan pandangan kelam kerana geng badut tersebut dah agak jauh dan tren sudah bergerak.

kawan aku ni terus cek henset dalam poket kot2 hilang.dan beliau mengeluh dengan mata yang berair.bukan kot2 dah.memang dah kena rembat.walaupun tidak diketahui siapa bertangan jahanam tu namun hatinya kuat menuduh geng2 badut tersebut.wallahua'lam







leg note : anda2 dan termasuk aku sendiri.berhati2 dan beringatlah!

4 comments:

vidadarisakura said...

gila ar.macam setan meragut gaya tu.

~nAbieyLa yuSoF~ said...

kn aku da kate.mereka h1n1

Basuh Baju said...

hello brader..

karatz said...

vivi-setan besar

nabiela-yalah.wlpn bkn semua.tapi aku benci yang jenis macam lahanat

bb-helo juge