Saturday, December 10, 2011

ghost of rider rider

bulan 9 2002 - melilau liar mata gua cari port.gua bukan tak tau port mana yang best.kalau tang tu jugak ade kapel yang tanya gua mana port baik nak beromen geli geli ke nak buat full verison ke satu satu gua buleh tunjukkan.tapi masa tu tengah malam.gua tengah pulas honda cup kaler merah darah ikan dengan lampu depannya nyala tak nyala je.nasib gua dah hapal benar jalan tasik tu.kepala bana punya motor.gua nak humban dalam tasik kang marah company gua nanti.


2,3 kali pusing gua teringat port yang ada kerusi batu panjang sebelah wetworld sekysen dua.terus gua tuju ke sana.dalam box belakang gua dah kosong.habis je gua deliver customer punya order kat seksyen 8 gua terus datang sini.gua dah setup apa yang patut.gua tau jap lagi 'hantu-hantu' lain akan join gua.


dah parking cantik tepi pokok bunga gua ambik barang yang gua rembat masa tengah sibuk sibuk packing order tadi.selalu benda tu je lah yang geng gua salu tibai.senang masuk beg dan susah nak kantoi dengan manager.gua capai henset.gua mesej awe,panjang dan rudi.ofismates part timer macam gua jugak.


''gua ada kat tasik.port sebelah wetworld.gua ada aiskrim 3 mangkuk''


5 minit kemudian 3 mesej gua berbalas.


awe sampai dulu dengan pizza besar panas panas lagi macam biasa.malam tu seperti malam malam yang sebelumnya dan akan datang gua,awe,panjang dan rudi hepi menjamah aiskrim dan pizza free dalam pekat malam.sambil tunggu jam 12 abis keje.










leg note : celaka,keje macam orang gila selalu buat gua ungkit benda lama yang hepi mepi.apa pasal?

21 comments:

a.samad jaafar said...

patut la gua order tak sampai2..lu ngan geng lu yg tibai rupanye..cisss..

lain kali gua nak join !
hahahaha...

Sutera_suci said...

Wa ingat ghost protocol tadi

karatz said...

a.samad-gua tibai bukan order punya,tapi mmg awe buat utk sendiri makan.balasan utk company zalim.hahaha

su-ghost xde protocol..ikut hati dan ikut suka je..

najwa aminah abas said...

tempat keje aku sebelah dominos. aku pernah buat muke puppy face nak dapat pizza free. tak berjaya.

karatz said...

najwa-gua penah buat muka toya sampah sarap tapi dapat,satu set lagi.tapi lepas abes makan tu dia charge.terpaksa la bayor.

Waqheh said...

cilakak....

ORLANDO AHMAD said...

lain ajak ajak Gua

karatz said...

waqheh-harharharhar



orlando-tak sempat.tu kisah 9 tahun nan lalu.

missgee said...

Aku dok senyum2 aje..
Ayat2 ko tak bulih blaahhhh

Nak kenal lebih rapat bulih?? :P

~SaL IjOu~ said...

bley consider kenangan terindah ke tu~ ;p

si robot comel said...

tak ngajok,fine fine,haha

karatz said...

misgee-ni kalau gua tak stress ni gua tak buat entry mcm ni.hahahaha

saljou-buleh jika anda berada dalam stress yang power.

robot-masa ni dah tgh malam.tak baik ngajok ank daro org keluar tgh malam.

blog-tips-kurus said...

...dibaca pada 13122011... :-)

Daddylicious said...

hehe belasah jer...

محمد رازيق said...

der, tq dtg blog gua.. gua rase gua nak join le lu bila makn piza free.. ok ke bro?? hehe

محمد رازيق said...

der, tq dtg blog gua.. gua rase gua nak join le lu bila makn piza free.. ok ke bro?? hehe

karatz said...

kurus-terima kaseh kerana membaca pada tarikh tersebut.gua terharuk!


daddy-gua tau abg daddy lg power dr gua.kan?kan?

raziq-ok2,lu punya entry agak power ayatnya.lu komen sekali sudah.so gua belanja lu sekali saja.

blog-tips-kurus said...

hei bocah!
cepat le update! pok kang!!

karatz said...

kurus-kahkakahkah..gua taktau ape binatang kah bocah tu.tp gua rasa nak tegelak..kahkahkahkahkah

hapedet apa benda..gua bizi..biziiiiiiiii!

Hantu Kak Limah said...

keh...keh..keh.....
gua teringat botol paipon yg gua campak mase dedulu kt sebelah wetworld tu....keh..keh..keh....
lu ade rembat tak...huhuhhuhhuhu.....
bab romen tu.....mmng port terbaek ar kt situ...huhuhuu...
psl gua selalu nampak byk kucing siam melekat tepi tasik tu...huhuhuu........cam cilakak..

karatz said...

limah-cilakak lu limah.botol paipon lu buang kat tempat gua lepak.silap haribulan dengan gua sekali high!