Wednesday, June 29, 2011

mula mula

tadi masa tengah hari skit lagi nak masuk petang,tengah gua lepak lepak isap danhil ramai ramai dengan jemaah sealiran gua(penganggur malas).henset gua mendayu dengan iringan lagu monoloque.tu bukan alarm waktu zohor gua,zohor baru je lepas dan memang gua dah terlepas waktu.tu bunyi deringan tanda ada manusia lain di lokasi lain yang menghubungi gua.

gua angkat.gua angguk angguk sepatah dua.gua sedut batang danhill sepam.gua hembus asap ke langit sambil angguk tanda setuju.member member gua diam memberi laluan untuk gua angguk dan geleng tanpa bicara.gua letak henpon masuk dalam poket gua.rokok gua hempas ke bawah.gua pijak pijak gua tenyeh dengan tumit selipar kasi mampus.

''gua blah dulu.ada hal dekat bandar''kata gua kat member member gua.gua terus cau tanpa bayar air oren segelas yang gua order tadi.takpe,tu kedai member gua.dah lebih sejuta kali gua buat.takkan yang ke sejuta satu kali tu dia nak berkira ngan gua plak.kan?kan?

gua masuk rumah mandi salin baju solat zohor.gua sembur perfume gua baru beli.adek adek gua sume tutup idong.senak bau dia.

''dah bau dah.datang dah bau baja'' kutuk adek gua depan depan.gua malas nak amek port.bagi gua tu lah bau perfume yang paling manis dalam dunia.memang manis bau dia.macam gula.gua capai kunci motor terus gua tuju ke bandar.gua dah janji dengan kazen gua.jumpa dekat kedai baju abang din.


pungpangpungpangpungpang sampai pukul 6 petang.baru abis meeting dengan abang din,kazen gua,anak abang din,cucu dia,kastemer abang din dan sume pekerja pekerja kedai abang din.bukan meeting pun.melawak je banyak.kering tekak gua tak terkira.


''ok,nanti lu standby kat sana nanti dengan fifi.gua handle first stock nak bawak naik.second and next trip faiz handle dari sini.lu ngan fifi handle sana..ok?''arah kazen gua.

''ok.ok.gua dah paham.nanti lu bawak faiz datang sini lagi lah.gua nampak dia tadi macam blur blur je.part gua,gua setel awal awal'' gua cuba membalas secara berdiplomasi dan meyakinkan.


''ok,cantik'' balas kazen gua.


gua start motor terus balik umah.asar gua dah terbang jauh.
gua terus pecut motor laju biasa biasa.


''kain lavenzi,kain emperior armani,kain silk,kain pearl skin,kain valenci,kain sakura,kain....kain apa lagi ahh...........arghhhhhhhh,nanti sampai sana lah gua hapal balik.puasa lambat lagi...''












leg note : masuk ni dah 3 kali puasa,nak ingat nama kain pun gua terbabas lagi.mampus!


9 comments:

Waqheh said...

perfume lu ada bau baja mcm baja sabsidi kerajaan??? dah 3 kali puasa tapi lu still tak ingat...lu isap danhil ke marijuana ni kah kah kah..

karatz said...

waqheh-kahkahkahkah.takdelah.sedap lah bau dia.adek2 gua yang lemah daya hidu.tak pandai beza mana yang ori mana campur air.lgpun gua beli kat psr mlm je.wakakakaka.

danhill..danhill..kekekeke

missgee said...

Mau jual kain utk raya nanti???
WoW!!! Loaded la lu..
Duit sure tebal :)

karatz said...

misgee-bukan jual kain misgee.jual baju raya maaa.entahlah,3 thn suda bikin duit nipis2 jak dr dulu.nda penah tebal..harharharharhar

Pistachio said...

walaweh..~

cer lu upload 7/8 gmbr.. pastuh gua beli on9 je dgn lu.. huahuahua~

harga mak mertua - menantu sure kasik murah~

Sutera_suci said...

Tokey, bak kain pearl silk sekayu.


Kain pearl silk tu cane? Wa kalau bab kain pun fail. Tau kain batik je.


* Tengah imagine bau baja cane

karatz said...

pis-cer lu sabor skit smpai ke bulan pose.mane le ade lagi baju nya.pegi tgk2 aje dulu.ambik nya nanti2..

klu nak pegi uptown/downtown..tapak belum dikenal pasti.takde 0n9 mon9..harga sama,mahal skit klu mak mertua.wahahahahaha


su-pearl silk tu kain pelikat kacuk ngan kain lap kaki.deii,kain pearl skin lah.ngade je lu..bau baja?uhhhh,dahsyat su dahsyat..

RepublicAku said...

peh style story....tapi aku rabun dekat....tulisan lu halus2 susah aku nak baca bhai...keh3

karatz said...

republic-aku tulis mcm biasa.cuma kata ganti diri gua mungkin buat dia jadi ada feel.tulisan halus bukan salah aku.salah mata aku.wahahahahaha.