Thursday, February 17, 2011

rasa pelik bila rasa macam ini

ni hari last aku keje.dah tamat kontrak.tapi tak tau lah kalau company tu nak aku sambung kontrak jadi cleaner ke tukang buat air plak ke.go to ass hole(pure english).banyak sangat aku nak komplen.second payment belum bayar.ada lagi 3rd payment.ada lagi claim selepas itu.tu bila nak bayar?aku dah jadi rangka manusia dah ni puasa 5 hari berturut turut.hari sabtu je aku makan roti canai sekeping.hari ahad orang belanja McD.lol.

1st payment memang la dah bayar.tapi cepat sangat company bayar gaji.so habis pun cepat lah.ye,salah company bukan salah aku.aku adalah pengguna.pengguna is always right?eyh..customer.dengg!!

so,aku rasa nak balik kampong jenguk umi abah aku.sepanjang aku balik keje tadi aku mengelamun atas moto.sungguh lama.start dari aku kecik sampai aku besar dan super kacak macam ni.1 round pusingan hidup diri aku selama ini cuma habis dalam masa tak sampai 45 minit perjalanan.nampak sangat hidup aku ni singkat je.takde memorial yang boleh kasi alkisah kehidupan aku ni very very elaborate.sebab tu timbul rasa nak balik kampong,renew balik hidup yang lebih kurang ni.a'ah,ko ingat roadtax je bleh renew?pang!pang!amek ko sedas..nak lagi?naseb baik kau geleng.

sekarang ni tengah bizi pilihanraya kampus.dari tahun pertama aku masuk sampai sekarang ntah apa kemajuan yang di bawak oleh calon calon tak tau lah.tak nampak.tak jelas.manifesto bersepah sampai boleh bikin menu kedai makan.
dan kesibukan itu cuma menjadikan server internet kampus makin lembap.yang aku nampak selepas ini cuma percutian calon ke luar negara.hadiah kerana berani berjanji.



leg note : tak boleh main fesbuk :(





2 comments:

Pistachio said...

xda memorial dlm hidup lu? bukan lu tgh tanam pokok bunga kt tugu negara lu depan klcc ke?

keh keh keh!

karatz said...

spoil..spoil..ade je makhluk yang suka musnahkan hidup gua.gua nak menipu pun tak senang.