Friday, May 20, 2011

hari jumaat gua

lepas aje solat jumaat.gua balik rumah dulu makan nasik.energy kena mantap.performance kena bagus.gua ada misi nak pegi bandar.gua nak jalan jalan ke KB Mall ejas awek cun yang seksi.gua nak try iman gua bleh tahan ke dak dengan godaan awek hot ni.kalau mengejas dengan perut lapar biasa tak dapat.paling koman pun kena caci.

gua lalu jalan biasa nak pegi bandar.kena masuk bandar dulu kalau dari rumah gua.kalau ikut jalan lain dia jadi jauh sikit.gua naik motor biasa memang slow and steady.tak penah gua bawak laju laju.kalau gua kat kl dulu lain lah.bawak slow adalah haram bagi gua.kalau kat kl lah.

tengah tengah syok bawak motor sambil layan angin lalu membawa diriku yang sepoi sepoi.tak semena pakcik kuda putih lalu sebelah gua,dengan laju nya.beliau berenti kat traffic lite kat depan nun.tangan lambai lambai mintak orang ramai berenti.gua gelabah gear satu,selalu kalau tak Sultan gua ni mesti Tok Guru gua nak lalu.gua ejas perlahan ke bahu jalan.gua jarang kurang ajar atas jalan raya,sikap buruk yang memang gua tak suka.

tiba tiba ada dalam puluh ratus ribu mamat naik motor pakai tshirt hijau lambang bulan konvoi lalu tepi gua.gua ingat kan ada orang belumba helikopter.terkejut gak gua.mana datang ummah skit punya ramai dari belakang.habis jalan dorang kongker.baru gua teringat kat Dewan Gelanggang Seni hari ni ada himpunan 10 ribu belia gelombang hijau.syok plak gua tengok dorang konvoi ramai ramai.rasa semangat politik gua naik serta merta ke tahap fanatik.

gua kensel niat nak ejas awek hot.benda tu gua bleh buat lain kali.lagi pun gua hensem tahap dewa.baik gua join konvoi.ada jugak pekdahnya pada gua.ada jurukamera naik keta dok amek amek gambar gua.ahh,benci tol paparazi ni.gua bagi signal terus masuk konvoi sekali.mana mana mamat yang cam motor cup prix gua dah hon bagai.gua angkat tangan tanda terima hormat.

tak sabar gua nak tengok paper esok.kalau lu terbaca tajuk ''10 000 gelombang hijau'' ada la tu gambar gua.paling senang lah nak cam gua dalam ramai ramai tu.gua pakai baju melayu sepasang kaler maroon!






leg note : beli harakah.kompem ada....

15 comments:

Sutera_suci said...

Sebab lu ade sekali masa konvoi, tajuk tu da kena tukar '10 000 gelombang hijau tompok 1 ombak maroon'

Kakaka


Lu memang khelass gi ngorat awek pakai baju melayu! haha

karatz said...

ye tak ye juge,lu mmg pekak..eyh,peka..kena mention baju melayu gua kat paper.kahkahkah

tu ok lagi..gua penah ngorat pakai kain pelikat!

missgee said...

Owhh!! Hensem tahap dewa ekk..
Hebat!!!! :)

P/s: Saya suka kaler Hijau.. Suka pemimpin2nya :)

karatz said...

misgee-hahahaha.metafora je tu..kekeke

suka baju hijau?dabel mining tuh..kahkahkahkah

vidadarisakura said...

lepastu turun sabah lagi. hee

vivimellisa said...
This comment has been removed by the author.
karatz said...

vida-aiii,urg sbh pn mo gelombang hijau ka?kekekekeke.pasti pasti..insyaAllah.

mellisa-kahkahkah.gua bayar 10 ribu kalau ada gambar gua...


......larikkkk

Waqheh said...

wahh msti terang menerang KB hari tu. ratusan bulan turun pernukaan bumi KB..tapi jadi gelita balik sbb maroon lu..wakaakaa

karatz said...

waqheh-hish,takkan gelap punya kalau gua ada.pagi tu gua dah sentap kueh tepung pelita utk penerang hati..
lu bayangkan satu sfera besar berkaler hijau,pastu ada satu dot kaler merah di tengah2.comel kan?
kahkahkahkahkah

Waqheh said...

kah kah kah..sapat gua bayangkan..

Pistachio said...

gua rindu menantu gua.. lu pe khabar nak?

bonda baru balik dr lawatan smbil belajar ke gunung berapi.. gua lupe nk belikn lu jamu mak dara supaya cepat dpt jodoh..

*pelukan & ciuman rindu mak mertua*

karatz said...

sob..sob..sob..(edisi air mata)

gua tak tau nak ckp apa kt mak.gua ingat mak dah jadi gadis gunung berapi taknak balik.mcm mak pekan masuk dalam batu belah selambe dia je..mak balik semula ke pangkuan..mak mmg rock!!!tak payah jamu,nak mak je..sob..sob..sob ;)


-(mak,batal air wudhuk mak peluk cium)kekekeke

karatz said...

waqheh-sapat bahasa sanskrit ke?hahahaha.

JelinaJoli said...

maroon dah nak ke arah UMNO. lu ni atas pagar ke atas jalan kretapi?

karatz said...

jelina juling-lu ni apa hal tiba2 berpolitikus kat komen gua.kang tak pasal2 gua kena ISO..